you make me happy (^_^)v

Kali ini rasa terpanggil untuk mencoretkan kisah wajah-wajah yang selalu membuatku ceria dan gembira! InsyaaAllah..

(This post will be campur2 Malay and English ya)

Kalau nak dikira seorang demi seorang memang lah ramai, dari foundation 1st sampai lah final year final. Thus, to make it short, i’ll just write about those faces that directly involved/ in contact with me during my final year..

Wonderful start of final year in semester May 2012, I was glad to meet them for the first time in Smart Group .

SGku-chill

Nadia, Menow, Aina (dah pindah), Ezzatu, Sue, Aishah, Anis

Izi (dah pindah), Syeeren (fasi SG), me (fasi SG), Nadya, Ara..

one more member is Nadhirah (June intake =p)

It was our routine to meet up every week, reciting quran, have a short tazkirah and discussion about any matters that related to Islam. Aku anggap mereka seperti adik kandung aku sendiri yang aku perlu jaga, tambahan pula mereka masih lagi baru di UTP. Seriously, stress aku akan reda setiap kali bersama mereka. Kerutan dahi aku akan kembali normal setiap kali berpeluang bergelak  ketawa dengan mereka. Ni gambar kenangan kek smart group, seronok SG waktu ni, di bilik ara & nadya husna.

SGku-chill-kekCuba teleng sikit kepala tu eh, kek ni sue amek gambar terbalik =p

sgku-mek

Ni juadah kami waktu makan malam di Kedai Mek, Taman Maju..they really like tom yam

Selain Kedai Mek ada lagi beberapa kedai makan lain yang kami dah explore, termasuklah western food. SG bukan setakat di surau je la maksudnya. Kadang-kadang di bilik, kedai makan kat luar, kafe, tasik =). I believe they still keep the book that have been given to them. Buku catatan biasa ja, cover hitam, dalam tu ada ditampal gambar kami dan ada jadual SG. So, kalau ikut jadual tu mudah sikit, i don’t have to remind them since they know their task; who will be the emcee, giving tazkirah, sirah, current issue and etc. Pada sem May12 memang kami semua sangat rapat, hinggakan kalau dalam SG ada sorang tak dapat datang, dah suram dah SG tu, kurang dengar gelak ketawa mereka. Kami ada FB Group, but we just make it secret group. Buat SG online pon pernah..cara report kehadiran buat macam ni \ 0 /  … yang kelakarnya, tengah elok2 pakat report kehadiran, ada pulak yang comment, “macam mana nak buat symbol tu?” krik2..gelak la sorang2 depan laptop atau smartphone tu . Seriously SGku Chill, you all memang chill la! =)

Sem Sept12 was a bit different. SG ni tidaklah se”chill” dulu. I didn’t point fingers to anybody, no one to be blamed. But only Allah knows my feeling. I always try to gather everyone back. It seems hard. This time susahla sikit nak gather semua sekali. Ada ja yang tak dapat datang. But it’s OK. I’ve tried my best to become their sister. What can i do is just pray to Allah to always save them and guide them in the right way. Yang penting adik2 semua jaga solat ye =). Forgive me for my wrongdoings. Maybe I’ve done some mistakes that I didn’t realize. Sorry ya dear sis .

Selain SGku Chill punya SG, ada lagi usrah lain. Yang ni aku namakan usrah sempoi. They are all RMJ, semua RMJ May12, tapi ada sorg Jan12..cik eton =p..

sempoi

Ainina xde dalam gambar ni, dia bz di tempat lain waktu tu =p,

same goes to cik amal, my pairing naqibah..ke mana ntah beliau pada waktu ni..kak pain pon xde gak

They are one more gift that Allah gives to me. Tengok nama usrah pon dah tau kan…sempoi2 aje.. Muka-muka tegar RMJ ni, insyaaAllah. Tak dapat la nak cerita semua tentang apa yang dibincangkan dalam usrah…but the most memorable moment was that night (night that picture was captured) and usrah wida’ (last usrah for me as i’m graduated). Usrah terakhir dibuat di luar. Cewah, beriya la pinjam kete sana sini. Konon nak sewa avanza la kan, tapi fully booked. So, at last alhamdulillah dapat juga pinjam kancil dan viva junior aku. Around 6.45pm departed to Lumut, singgah solat Maghrib di AEON (ni idea si nadhirah). Lepas solat, beli shushi cket (bajet anak jepun seketika =p), then teruskan perjalanan ke kedai makan (ntah la nama apa kedai tu). Perjalanan ke kedai tu sepatutnya menghala ke teluk batik. Ada la sorg ni, nampak berkeyakinan sungguh show me the direction..i just follow la..aku x guna la jalan yang aku selalu guna, try guna jalan ni. Tiba2, dah dekat 20 minit perjalanan, dah lalu simpang teluk senangin. Ok, ini kompem salah! Kena la berpatah balik. Cukup sekadar stop tepi jalan, buat u-turn sendiri ja atas jalan tu. I was the driver for viva, and eton for kancil..just imagine this kanak-kanak baru ja seminggu dua dapat lesen, dah lalui pengalaman drive malam2, kereta manual dan u-turn di tempat yang tak sepatutnya. A good lesson for u ya eton. Isi minyak dan teruskan perjalanan. Alhamdulillah sampai jugak di kedai yang dijanjikan. U guess what? Kedai tu blackout! Haiya..sabo2.. Romantik la malam tu makan di bawah sinaran lilin. tapi kat tepi laut, cantik  la. Pilih2 menu apa, ikan 3 rasa, udang, air laici, lagi ada la beberapa menu lain. Makan sungguh ni, anak-anak pirana kan . Tak berapa lama kemudian, baru sahaja nak menjamah makanan, angin bertiup kencang dan hujan! Wah..scary la jugak sebenarnya  bila angin laju, but’s ok..tenang je la..insyaaAllah semua selamat. Cuma satu teori yang kelakar, cuba tengok pokok tu, kuatnya angin tiup sampai pokok tu senget. Rupa-rupanya, bila angin dah slow motion balik, pokok tu memang gitu je, krik2..memang senget. Lepas makan, continue dengan usrah, dan beberapa ucapan utk mereka dan aku yang nak grad ni. Tengs adik2..i’ll remember all those wishes and all the moments with all of you…

I better stop here ya..btw, there a lot more faces that always make me happy.

usrah cool

u-zainab

Alhamdulillah, thank you Allah for all Your gift.

Advertisements

One thought on “you make me happy (^_^)v

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s