Gantian Hidangan Lengkap Berkhasiat

Assalamu’alaikum WBT!

Merujuk pada tajuk. Selalu kita dengar tentang gantian hidangan atau “meal replacement” yang ada di pasaran. Bermacam syarikat mempromosikan produk gantian hidangan mereka. Ok, kali ni kita nak tahu lebih lanjut tentang “meal replacement” yang ada pada isagenix. Sebelum tu, dulu aku pernah salah faham tentang benda ni. Aku ingatkan bila dah ambil produk macam ni, memang dah kena say “No way” kepada nasi. Tapi sebenarnya tidak! Nasi boleh dimakan seperti biasa cuma banyakkan lah sayur-sayuran, kalau dulu makan dua tiga pinggan nasi sehari sekarang kita kurangkan. Ambil benda yang lebih berkhasiat dalam kuantiti yang diperlukan. Pernah dengar perkataan “shake”? Goncang2 sana goncang2 sini haha. OK. Nama mudah untuk hidangan gantian ni kita panggil shake la. Macam ubat gigi, kita selalu sebut colgate kan? Walaupun kadang2 jenama dia darlie, safi, tapi ada yang sebut colgate. Macam jugak racun penyembur nyamuk tu, selalu panggil ridsect! Haha, padahal ada ja jenama shieltox, tapi panggil ridsect juga  .

shake

Shake! Isagenix menawarkan Isalean Shake. Apa yang istimewanya dengan shake ni? Base shake adalah susu, rendah dengan lemak tepu, natrium dan kolesterol dengan tambahan enzim yang memecahkan kolesterol, protein dan lemak untuk memaksimumkan penyerapan khasiat- khasiat utama. Tambah lagi, IsaLean Shakes mengandungi 24 gram protein bermutu tinggi yang dipasteurkan dari lembu-lembu susu New Zealand yang melebihi piawaian organik USDA. Yang paling istimewa, hanya 240 k kal, 6 gram lemak dan kurang dari RM10 satu hidangan, IsaLean Shake adalah hidangan yang seimbang paling sempurna, cara bagaimana sekalipun gaya hidup anda.

Sumber

Bagaimana saya boleh mendapatkan khasiat dari penggunaan IsaLean Shakes?

Dipadatkan dengan khasiat pemakanan yang paling ulung dan merangkumi nisbah seimbang protein bermutu tinggi, lemak sihat dan karbohidrat pencetus tenaga, IsaLean Shakes menyokong penurunan berat badan dan meningkatkan jisim tubuh tanpa lemak. IsaLean Shakes tidak mengandungi pewarna, perisa, pemanis atau pengawet tiruan.

  • Membakar lemak dan mendorong pepejalan otot
  • Mengurangkan keinginan untuk makan dan kekal rasa kenyang lebih lama
  • Menambahkan tenaga dan pemulihan
  • Mengekalkan tahap kolesterol yang sihat
  • Bebas dari soya

Alhamdulillah, memang best minum shake ni, rasa pon best! Kandungan protein yang tinggi melajukan proses shaping badan, InsyaaAllah. Pengalaman saya minum shake waktu sarapan pagi, rasa kenyang yang lebih lama, alhamdulillah. Pakaian pun mula rasa semakin longgar .

Macam mana nak guna? Hanya gantikan sarapan anda dengan shake. Bagi yang ingin turunkan berat badan dengan lebih berkesan, pengambilan shake adalah dua kali sehari, waktu sarapan pagi dan juga tengahari / makan malam.

Ingin tahu lebih lanjut sila hubungi saya di talian 013-4023341

Terima kasih.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s